tirsdag, mars 27, 2007

Da er en ny episode slutt og jeg har sterke synspunkter om alt sammen. Jeg skal ikke si rett ut hvem som gikk ut, men jeg skal si at en av de to fortjente det, mens den andre skulle gått til finalen egentlig. Dumme stemmere. I tillegg var det en annen som jeg vil skal gå ut, men som nærmest er garantert å komme til finalen dessverre. Jeg irriteres grundig delvis. Men episoden var bra og jeg skal være mer positiv nå. I dag tar jeg for meg par for par og kommenterer i vei med mitt kritiske blikk.

Hanna og Erics første dans var Latino Jazz og her var det sprekt, friskt og livfullt. Hanna briljerte mest i denne dansen, men Eric var også veldig flink og har forbedret seg mye gjennom de siste episodene. Denne dansen fikk jeg dessverre ikke med meg alt av, siden jeg holdt på å skrive noe på samme tid, men det jeg fikk med meg viste en god dans med rytmisk energi.

Hanna og Erics andre dans var Hip Hop og jeg har egentlig hatt veldig lyst til å se Hanna i denne stilarten siden jeg ville se hvordan hun behersket den og hun var veldig flink. Eric var hakket bedre i denne dansen, antagelig fordi dette er hans stil, men de var begge flinke. Dansen var energisk, kul og hadde attitude. Dansen fikk meg av en eller annen grunn til å tenke på cheerleading og jeg er ikke sikker på hvorfor, men det gjør i hvert fall ikke noe. Jeg likte dansen.

Michelle og Vegard danset Jive først og fikk det til å se lekende lett ut. De bragte en slik positivitet og danseglede og det var en veldig kul dans. Jeg tror egentlig at jeg liker å se på Jive, det er morsomt og med mye energi og danserne virker så glade når de danser det. Denne opptrednen var sprudlende og dyktig.

Michelle og Vegards andre dans var Samtids Jazz og denne dansen var tøff og sofistikert, flott og levende og her synes jeg både Michelle og Vegard var flinke, men Michelle var den flinkeste her. Hun er kjempegod til å danse og i de siste to programmene har hun utpekt seg som en av de aller dyktigste. Nå håper jeg hun og Hanna, Bjørn og Philip kommer til finalen.

Alexandra og Bjørns første dans var Samtids Jazz og denne dansen var utrolig fin. Her
synes jeg Alexandra var veldig flink, Bjørn og selvfølgelig, men jeg nevner Alexandra spesielt siden hun er en av de mest uferdige danserne og her glitret hun. Det jeg vil bemerke er at slutten på denne dansen var utrolig lik slutten på Ivan og Allisons moderne dans fra 'So you think you can dance' i fjor. Tilfeldig eller planlagt?

Alexandra og Bjørns andre dans var Rumba og her var Bjørn helt fenomenal, mens Alexandra var mer usikker. Dansen hadde ett lett og herlig preg, men var mye kjedeligere enn Samtids Jazz-en og var noe mer intetsigende. Men de gjorde trinnene sine fint og det var helt ok egentlig.

Ellen og Philips første dans var Hip Hop og de hadde en fargerik dans med attitude og godt humør. Dansen var litt Caribia og veldig mye sprudlende glede og sånt. Dette var en bra dans, ikke kveldens beste, men en god dans som holdt god standard.

Ellen og Philips andre dans var derimot en av kveldens kuleste danser. Det var Trad. Jazz og kjempestilig og underholdende og en dans jeg likte godt. Den fikk meg til å tenke på musikaler, den var sjarmerende og kreativ og var som en lek nærmest for mitt blotte øye. Både Philip og Ellen er stødige og flinke dansere.
***
Ellers vil jeg ønske god bedring til de deltagerne på dansefeber som tydeligvis var litt forkjøla, jeg er observant, jeg ser sånt og jeg lurer fælt på hva dansefeber spesial er for noe.
Ha en fin kveld, kjære leser!

tirsdag, mars 20, 2007

Ja ja. Da er en ny dansefeber episode slutt og heldigvis gikk ingen av mine hovedfavoritter ut, selv om en av dem var litt vel nære. Jeg ønsker god bedring til Mona og synes synd på henne, det må være skikkelig kjipt å gå ut på den måten og selv om hun ikke var blant favorittene mine, mener jeg at hun var en av de som best viste at hun elsket det hun drev med. På samme tid er jeg glad for at Michelle er tilbake for hun er kjempeflink og i dag var hun sinnssykt god. Det må være rart for henne å være tilbake da, for skal hun være glad for å være tilbake eller trist fordi Mona gikk ut for at hun skulle komme inn... Uansett er hun tilbake og danser fabelaktig. Jeg synes at det var bra at de tok Monas reise i dansefeber-film og på en måte ga henne en verdig avskjed, jeg er også glad for at det var noen svært kule dansestiler i dag. Men jeg skal gå videre. Jeg har ikke tenkt å gå så nøye inn på hver dans i dag siden de var veldig korte egentlig. I stedet skal jeg uttrykke min mening om parene og deres innsats.

Marit og Ole-Petter trakk Hip Hop og Salsa og ga alt i begge koreografiene. Hip Hop-en var sjarmerende og original (mest på grunn av kostymene som får meg til å tenke på melkesjokolade). Salsaen fikk jeg ikke med meg så mye av grunnet middagstallerken-henting, men det jeg fikk med meg viste at til tross for at salsa ikke er deres beste emne så har de stå-på-vilje og prøver så godt de kan i hvert fall. Ole Petter viste i tillegg svært tydelig at han har en smittende danseglede og sjarm som gjør at det han danser blir underholdende nesten uansett.

Eric og Alexandra trakk Paso Doble og Hip Hop og gjorde det helt greit. Alexandra virket litt mer usikker enn hun pleier, noe jeg mistenker er fordi hun kanskje var litt deprimert over at bestevenninnen hennes nå er ute av dansen, men hun gjorde en ålreit jobb. Eric synes jeg danset helt greit i pardansene og han forbedrer seg i hvert fall fra gang til gang. Det jeg må erklære, noe motvillig egentlig, er at Erics solo i dag var utrolig bra, en av de beste soloene under denne sesongen av dansefeber faktisk.

Philip og Michelle trakk Samtids-jazz og Quick-Step og gjorde det virkelig bra i begge dansene, de var nok dagens beste. Jazz-dansen var trolsk og veldig flott og Quick Step-en var dødskul, elegant og fantastisk. Philip er en av de guttene som er aller best, virkelig flink er han og jeg håper han kommer veldig langt.

Bjørn og Hanna trakk Club Salsa og Musical og jeg har egentlig hatt veldig lyst til å se Hanna danse musical siden det ville vise en annen side av henne. Hun og Bjørn gjorde en utmerket jobb og underholdte i begge dansene. De var veldig flinke og er, som jeg tidligere har nevnt, veldig stødige begge to. Bjørn er vel egentlig favoritten min blant guttene, han gjør det bra hver gang, uansett stil og dansepartner og har dessuten massevis av energi.

Vegard og Ellen trakk Samtids-jazz og Disco og gjorde en god innsats. Discoen gikk jeg dessverre glipp av og jeg kan av den grunn ikke uttale meg om den ordentlig. Jazz-dansen fikk jeg derimot med meg og den var rask, tøff, teknisk og fascinerende. Ellen følte jeg gjorde det bedre enn Vegard, men han gjorde en brukbar jobb han og.
***
Kvelden sett under ett var av det underholdende slaget, dansene var kule, danserne var flinke og jeg hadde det hyggelig. Neste uke blir skummel like fullt siden det er bare tre dansere som får lov til å gå ut på onsdag og to av dem nok er ganske trygge.

mandag, mars 19, 2007

Heisann (sorry, english people, I'm in more of a norwegian mood this month)!

Er det ikke rart hvordan en plutselig kan begynne å revurdere alle planene sine, man har kanskje hatt det samme karrierre-målet i åtte års tid og så tenker man at man kanskje skal skifte planer fullstendig. Kanskje det ikke er meningen at jeg skal bli bibliotekar, det kan hende jeg heller bør bli forlegger, dramatiker og librettist (dvs. skrive teater og musikaler) eller dramalærer. Sistnevnte har jeg vurdert ganske seriøst siden lørdag, selv om jeg må innrømme at jeg ikke har tenkt så mye på det før den tid.

Det jeg er fullt klar over er at disse nye tankene mine kommer til å forundre nesten alle som hører om dem, siden det ikke er så typisk meg. Men jeg er ikke like sikker på hvem "meg" er. Uansett så vil jeg ha det gøy og harmonisk og det er førsteprioriteringen min egentlig :)
***
Ellers skjer det ikke noe spennende egentlig. Livet mitt går i sine vante, trygge baner og dagene flyr med lesing, dansefeber og mange underfundige tanker som surrer som fluer i vinduskarmen. Jeg skal lese poesi på poesi-slammen som er på skolen kommende torsdag og gleruer meg som bare det. Det blir spennende og jeg håper det går bra.

Jeg er for tiden veldig opptatt av denne siden, som er et selvsentrert univers skapt av meg om meg: http://bibin.hio.no/~s143465/
Alle lesere av denne bloggen er velkomne til å lese i vei og fascineres av all den uvesentlige informasjonen. Det er antagelig ikke blant det mest interessante leseren min kan finne på, men...
**
Jeg håper alle jeg kjenner har det bra og ønsker en storslått uke til alle og enhver!

tirsdag, mars 13, 2007

Tirsdag er dagen, dansefeber er temaet og humøret er sånn passe. Det jeg ikke skjønner er at verden ikke hører på meg. Feil personer stemmes ut rett og slett og feil personer må danse solo.
Jeg gremmes. Ellers var episoden i dag ganske bra og det blir vanskeligere og vanskeligere for hver gang for alle er veldig flinke og hardtarbeidende. Men la oss ta kort affære og gå over til synspunktene mine.

Det var nye par i dag og det første av dem var Alexandra og Bjørn som danset Jazz. Disse var et par som jeg ikke hadde sett for meg helt, men som gjorde sitt beste og hadde en dans som var interessant når den holdt på. Men jeg må vel nå en gang si at jeg ikke har noen sterke synspunkter angående denne opptrednen rett og slett fordi jeg har glemt den allerede
og den kan ikke ha gitt et så veldig sterkt inntrykk sånn sett.

Marit og Endres Hip Hop husker jeg derimot for den var veldig tydelig. Den var tøff,
militær og ganske rett på sak og ga særlig Marit muligheten til å stråle. Jeg likte denne dansen
og synes den var ganske kul og i tillegg hadde den en veldig rytme, noe som også var stilig.

Neste dansen var Eric og Michelles Moderne Jazz og den var innmari fascinerende
og virket ganske latinsk dans-inspirert. I tillegg var forfilmen før dansen den kuleste
forfilmen hittil. Eric er langt fra favoritten min, men han var veldig underholdende i denne
dansen og smilet hans kom til sin rett. Michelle synes jeg var kjempeflink, selv om jeg ikke
vil kalle henne perfekt slik den mannlige dommeren stadig gjør. Jeg mistenker at han
er litt småforelska eller noe sånt, det er da grenser for positivitet. Uansett likte jeg denne
dansen og den var blant mine favoritter i kveld.

Ellen og Philip trakk Trad. Jazz og hadde et kjempekult nummer med stokker og hatter
og tåspisset eleganse. Jeg håper begge disse danserne kommer veldig langt og at de slipper
solo-dans i neste episode. Det jeg liker med disse to danserne er at de er stødige og
leverer flotte presentasjoner hver gang. Nummeret var stilig, underholdende og
sofistikert.

Hanna og Vegard var et annet par jeg ikke hadde sett for meg og de gjorde det ok,
men bare ok. Jeg synes ikke denne dansen passet dem så godt egentlig, men med det
sagt så jobbet de hardt begge to og gjorde sitt beste. Dessuten synes jeg at nummeret
var ganske underholdende når alt kommer til alt og det trekker opp.

Mona og Ole-Petter var siste par ut og trakk Hip Hop og her lå alt til rette for et flott nummer. Det ble ganske flott og. Jeg likte dansen og syntes det var veldig fint hvordan dansen var så flytende, alt hang sammen og det var en svært myk og elegant Hip Hop egentlig, men ikke
uten triks og sjarm. Jeg likte dansen og synes både Mona og Ole-Petter har noen kvaliteter som er veldig flotte. Mona er egentlig litt anonym, men når hun danser og når hun prater om dansen så kan man virkelig se at hun brenner for det. Ole-Petter har ekstremt mye sjarm og virker som en utrolig hyggelig fyr og han gir alt når han danser og det er disse to dansernes fortrinn.
***
Ellers var dette en fin episode og jeg gleder meg til neste episode. Håper en av de fire som får lov til å gå ut går ut neste gang og at danserne får de stilene jeg vil de skal få og at det blir Musical dans og Moderne, er litt lei Jazz og Hip Hop nå.

søndag, mars 11, 2007

Dansefeberblogg del 2 kommer her

Jeg fikk altså ikke sett Dansefeber på tirsdag siden jeg som nevnt var på teater og i følge det jeg har hørt om tv norges tilgjengelighet på tirsdag, var visst det like greit. Men i dag så jeg reprisen og spør meg selv hva som foregikk. Jeg er nemlig veldig uenig i noen av valgene som ble tatt. Hvorfor kom Ellen og Bjørn blant de tre siste parene og hvorfor i huleste gikk Navid ut? Han var en av favorittene mine. Men jeg skal ikke bli sur eller klage overdrevent, heller skal jeg komme med mine kritiske vurderinger.
***
Første par ut var Michelle og Ole-Petter som skulle danse Jazz og de gjorde en god jobb selv om jeg ikke skjønte dansen. De viste tydelig at dansen engasjerte dem, men dansen deres forrige uke gjorde et sterkere inntrykk på meg, selv om denne nok teknisk sett var bedre. Uansett var det en god start på episoden.

Andre par var Mona og Endre og de danset Jive. Jeg vet ikke så mye om hvordan en jive skal se ut, men jeg vet at de underholdte på sitt vis. Personlig så blir jeg ikke så veldig engasjert av dette paret, de er stødige og har potensiale, men de har mindre sjarm enn enkelte av de andre parene føler jeg. Men de gjør sitt beste og jeg synes det kommer godt frem at de er oppriktig opptatt av dansen.

Ellen og Bjørn trakk Hip Hop-Salsa og var de flinkeste i kveld etter min mening. Dansen deres var utrolig stilig og tøff og den fikk meg til å tenke på filmen Take the lead (som forresten er veldig kul). I tillegg hadde de et bra uttrykk, særlig Ellen, og dansen deres kapret interessen min i stor grad.

Jazz ble også trukket av Marit og Eric og de gjorde en god jobb. Jeg synes personlig at dansen minnet meg litt for mye om Britney Spears "Hit me baby one more time" musikkvideo på grunn av antrekkene og musikken og jeg falt ikke helt for dansen, men jeg vil også innrømme at jeg er litt for kritisk når det gjelder dette paret. På grunn av den første dansen dette paret hadde, som ikke var så veldig bra, så har jeg ikke vært noe særlig positive til dette paret og i så måte vært noe urettferdig og det unnskylder jeg nå her. Dette paret skal nemlig ha det kompliment at de virkelig gjør sitt beste og de virker i tillegg som noen svært sympatiske personligheter. Dessuten står de bak et av de beste numrene hittil i år i den moderne dansen de hadde for to uker siden, en dans som var sinnssykt bra (på flere måter). Så de er flinke egentlig.

Femte par ut var Alexandra og Vegard som danset Lyrisk Hip Hop og hadde en stilig og tøff dans som jeg likte godt. Denne dansen virket av en eller annen grunn veldig kort, men det kan godt være fordi den i spesielt sterk grad holdt på interessen min hele veien. Dette paret er gode på å engasjere og det skal de ha all ros for.

Anette og Navid trakk Afro Jazz og hadde den dansen som føltes mest meningsløs. Jeg skjønte rett og slett ikke poenget med og i den og syntes dessverre det ble litt kaotisk. Dessuten ville jeg sparket stylisten når det gjaldt dette paret denne gangen, det ble nærmest for knæsj og fargesterkt. Hvis jeg skal være litt positivt også så synes jeg at nummeret startet bra og jeg synes de gjorde en god jobb med dansingen, særlig Navid. Jeg synes litt synd på Anette for det er tydelig at hun kan danse, hun er nok virkelig flink til å danse, men så blir hun nervøs, eller noe sånt, også blir det bare halvveis. Jeg håper uansett at begge disse danserne fortsetter å danse for de har massevis av potensiale begge to.

Hanna og Philip var siste par ut og fikk Moderne Jazz. Dette paret leverer teknisk fantastiske og elegante opptredner hver gang og er veldig flinke. Jeg har ellers lagt merke til at alle dansene til dette paret (med unntak av discoen) har vært blant de mer minimalistiske dansene. De får danser som ikke krever så stor plass og som for meg gir inntrykk av å handle mer om detaljene og elegansen, danser som ikke handler om å showe, men om å danse med hjertet og sjelen og som derfor krever en teknikk og en evne til å fenge titterne i større grad enn mange av de andre danserne. Og nettopp dette er det jeg føler viser til fulle hvor godt dette paret er siden de greier
å fenge likevel. Jeg håper mulige lesere skjønner hva jeg mener. De var veldig flinke også denne gang og jeg tror både Philip og Hanna vil komme veldig langt.
***
Ellers vil jeg si at denne episoden satte et noe svakere inntrykk enn forrige episode, dansemessig var det minst like bra, kanskje bedre, men dansene var ikke så lette å huske som sist. I tillegg vil jeg personlig kommentere den mannlige dommeren, jeg synes han prater svada og er ukonstruktiv, de to andre dommerne er mye bedre. Og med det runder jeg av dagens sending og ønsker leserne velkommen tirsdag kveld, samme blogg, samme kanal :)

onsdag, mars 07, 2007

Jeg fikk plutselig veldig lyst til å blogge om noe selv om jeg egentlig ikke har så mye spennende å fortelle. Jeg så Spelemann på taket i går og det var kult, hyggelig og fint. Flott musikk, gode skuespillere og ellers ganske interessant. Den er ikke like fantastisk som We will rock you
som jeg, selv etter ett og et halvt år, sammenligner alle musikaler jeg ser med. Ellers har jeg vært på biblioteket i dag og det synes jeg er utrolig interessant selv om det nok er uinteressant for de fleste andre. Jeg har altså lånt syv bøker så det var et innbringende besøk :)

Jeg lar det følge med et utdrag fra musikalen jeg en dag skal skrive forhåpentligvis:
***

At least

Aneirin:
At least seven times a week
at least seven times a day
This will last forever,
wishing you would stay

At least seven times a day
thinking of the memories
*
I know well, you had to go,
I know, but still I stay in love,
hoping you remember
***
Jacob:
At least seven times a week,
at least seven times a day
Longing for the summer,
that bright yesterday

At least, seven times a day,
thinking of the memories

Jacob and Aneirin:
Knowing that the memories will last,
dreaming of a summer from the past
Aneirin:
And I know
Jacob and Aneirin:
We're thinking of the memories

Aneirin:
At least seven times a week
at least seven times a day
This will last forever,
wishing you would stay

At least seven times a day
thinking of the memories